PRIMUL BMW iX3.

O declaraţie de independenţă electrizantă.

PRIMUL BMW iX3.

O declaraţie de independenţă electrizantă.

BMW iX3 anunţă începutul unei noi ere a plăcerii de a conduce fără emisii de noxe: descoperă primul BMW Sports Activity Vehicle integral electric, ce îmbină tot ce este mai bun din ambele lumi: dinamica de condus, calitatea BMW X3 şi performanţa, eficienţa tehnologiei BMW eDrive, aflată la cea de-a cincea generaţie. Cu autonomie de până la 460 km* şi consum electric de la 18,5 kWh/100 km*, BMW iX3 stabileşte noi standarde. Iar datorită produselor inteligente şi a serviciilor personalizate pentru încărcare de la BMW, procesul de reîncărcare al bateriei este mai simplu, mai rapid şi mai eficient ca niciodată. Dezvoltat perfect şi integral electric: BMW iX3 oferă deja viitorului o prezenţă electrizantă.

*Datele au fost calculate folosind metoda de măsurare WLTP.

BMW iX3(1):
Consum de energie, în kWh/100 km: 18,5
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
Emisii medii de CO2, în g/km: 0

„Primul BMW iX3 te inspiră cu designul clar şi precis, trenul de rulare electric foarte eficient şi plăcerea pură de a conduce, cu toate avantajele unui model SAV. BMW iX3 completează familia X3, astfel îndeplinind promisiunea BMW privind ‘Puterea de a alege’.”

Arno Keller, directorul departamentului de Dezvoltare a modelelor BMW electrice

DETALIILE IMPORTANTE ALE BMW iX3.

Plin de energie şi gata de drum: descoperă detaliile importante ale primului BMW iX3.

DESIGNUL BMW iX3.

Opţiuni de design superbe la exterior şi în interior.

BMW iX3 îmbină inovaţia şi expresivitatea: contururile clare şi puternice îi oferă un aspect modern şi totodată clasic, în timp ce accentele BMW i evidenţiază exclusivitatea primului Sports Activity Vehicle integral electric. Partea frontală captivantă te impresionează încă de la prima vedere, datorită grilei specifice BMW i cu design „Mesh”. Jantele aerodinamice reconcepute de 20”, împreună cu difuzorul aerodinamic şi inserţiile în albastru BMW i, continuă limbajul de design special până în partea spate a automobilului. Cu detalii individualizate, precum pragurile portierelor BMW i şi iluminarea ambientală, disponibilă în echiparea standard şi presetată în albastru BMW i, interiorul creează o atmosferă modernă şi elegantă. În plus, indicatoarele şi cadranele de pe panoul de instrumente şi de pe Control Display, create special pentru sistemul de propulsie electric, împreună cu emblema discretă „BMW iX3” de pe consola centrală, subliniază aspectul unic al automobilului. Astfel, BMW iX3 îşi evidenţiază caracterul electrizant – fără niciun compromis.

ÎNCĂRCAREA BMW iX3.

Indiferent unde doreşti să-ţi încarci automobilul BMW iX3, BMW îţi pune la dispoziţie produse şi servicii personalizate pentru încărcare. Cu putere de încărcare de până la 150 kW, acestea pot încărca BMW iX3 până la nivelul de 80%, în aproximativ 34 de minute. Astfel, pauzele de încărcare vor fi şi mai scurte în călătoriile tale cu BMW iX3.

În plus, serviciile pentru încărcare de la BMW îţi pun la dispoziţie tot ce ai nevoie pentru încărcarea la domiciliu, chiar şi în forma unui pachet de soluţii practice, dacă este necesar. Cu noul încărcător flexibil, îţi poţi reîncărca automobilul BMW iX3 de la o priză casnică sau – cu un alt adaptor disponibil opţional – de la o priză industrială mai puternică.

Dacă ai nevoie de o priză potrivită, poţi pur şi simplu să faci o programare la serviciul profesionist de instalare în acelaşi timp. Acest lucru se aplică şi pentru BMW Wallbox Essential, cu putere de încărcare de până la 11 kW sau, ca alternativă, pentru Smart Wallbox, care oferă şi servicii suplimentare pentru încărcare inteligentă.

Serviciile pentru încărcare de la BMW te susţin şi cu servicii digitale utile pentru automobilul tău. Datorită serviciilor inteligente pentru încărcare conectată, poţi verifica nivelul de încărcare al bateriei în orice moment, prin intermediul display-ului central de informaţii sau prin intermediul aplicaţiei. Poţi, de asemenea, să te asiguri că sistemul de propulsie şi interiorul sunt gata pentru următoarea călătorie, să beneficiezi de un sumar al istoricului ciclurilor de încărcare şi multe altele.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI.

În cele ce urmează poţi găsi răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre BMW iX3.

În perioada 2020-2024, se desfăşoară Programul naţional de finanţare privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, pentru promovarea automobilelor nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, prin care statul oferă un ecotichet în valoare de 45.000 RON.

BMW iX3 are o autonomie de până la 460 de kilometri, putând astfel fi condus pe distanţe lungi cu puţine pauze de încărcare sau chiar fără, în funcţie de cât de departe se află destinaţia.

În cazul în care destinaţia este extrem de departe şi nu este acoperită de autonomie, poţi face una sau mai multe pauze de încărcare. Datorită serviciilor inovatoare puse la dispoziţie de BMW, ai afişate pe display-ul central de informaţii despre nivelul bateriei. În plus, având putere de încărcare de până la 150 kW, îţi poţi încărca automobilul în doar 34 de minute.

Serviciile pentru încărcare de la BMW îţi pun la dispoziţie mai multe opţiuni de încărcare pentru BMW iX3. Acest model poate fi încărcat în timpul călătoriei de la staţiile de încărcare din spaţii publice, atât cele cu putere normală cât şi cele cu putere mare. De asemenea, BMW iX3 poate fi încărcat şi la domiciliu cu cablul de încărcare inclus pentru prize obişnuite sau cu cablul disponibil opţional pentru prize industriale, cu putere de încărcare mai mare. În plus, ai la dispoziţie şi panourile BMW Wallbox Essential sau Smart Wallbox, care oferă şi servicii suplimentare pentru încărcare inteligentă.

În ceea ce priveşte durata de încărcare, la puterea de 150 kW poţi încărca automobilul până la 80% din capacitatea sa în doar 34 de minute.

„Încărcarea BMW” reprezintă o gamă vastă de servicii şi produse puse la dispoziţie de BMW pentru posesorii de modele BMW electrice şi plug-in hybrid, pentru a se putea bucura din plin de toate avantajele condusului fără emisii de noxe. Aceasta include servicii şi produse pentru facilitarea şi eficientizarea procesului de încărcare, cablu de încărcare standard şi cablu de încărcare opţional pentru încărcare la domiciliu, panouri pentru încărcare la domiciliu, precum BMW Wallbox Essential şi Smart Wallbox, cu servicii suplimentare pentru încărcare inteligentă. De asemenea, mai poţi beneficia şi de servicii precum, afişarea nivelului de încărcare al bateriei pe display-ul central de informaţii sau prin aplicaţie, posibilitatea de precondiţionare a automobilului înainte de fiecare călătorie, un sumar al istoricului de încărcare şi multe altele.

Diferenţa dintre cele trei tipuri de încărcare ce se poate realiza la staţiile publice este puterea electrică. Încărcarea prin curent alternativ (CA) durează mai mult şi este potrivită perioadele lungi în care automobilul este parcat, în timp ce încărcarea prin curent continuu (CC) este mult mai rapidă, energia fiind transferată direct către bateria de înaltă tensiune la nivel constant şi cu flux puternic de curent. Cea mai rapidă încărcare se poate realiza la staţiile cu putere mare de încărcare. Acestea permit încărcarea modelului BMW iX3 cu o putere de până la 150 kW în doar 34 de minute. Ultimele două tipuri de încărcare sunt ideale în timpul călătoriilor, pentru ca pauzele luate în scopul încărcării automobilului să fie cât mai scurte posibil.

Ai acces la sute de mii de puncte de încărcare din întreaga lume, unde îţi poţi încărca automobilul electric BMW iX3 în schimbul unor tarife transparente şi accesibile.

BMW te sprijină şi prin afişarea pe Control Display a nivelului bateriei astfel poţi include pauzele de încărcare în calcularea traseului.

La BMW Group, fiecare model trebuie să demonstreze performanţă ecologică net superioară – de la procurarea materiilor prime, până la lanţul de aprovizionare, producţia, faza de folosire şi reciclarea – faţă de un automobil comparabil cu sistem de propulsie convenţional. BMW iX3 depăşeşte modelul BMW X3 xDrive 20d în ceea ce priveşte performanţa, cu peste 30% atunci când foloseşte energie europeană obişnuită în faza de utilizare şi cu aproximativ 60% atunci când foloseşte exclusiv energie verde.

Folosirea extensivă a materiilor prime secundare în fabricarea pieselor turnate din aluminiu şi a celor din termoplast, absenţa „pământurilor rare” datorită designului inovator al motorului electric şi folosirea generală a energiei regenerabile în producerea noului iX3 au avut de asemenea un efect pozitiv asupra amprentei ecologice a automobilului. Analiza şi concluziile evaluării de mediu pentru BMW iX3 –  acoperind întreg lanţul de valori şi întreg ciclul de viaţă al automobilului – va fi verificat şi certificat de un institut independent de testare până la începerea producţiei.

Astfel, primul Sports Activity Vehicle integral electric stabileşte noi standarde în segmentul său în ceea ce priveşte eficienţa, scăderea greutăţii, utilizarea economică a materiilor prime şi scăderea emisiilor de noxe pe întreaga perioadă de viaţă a produsului.

VARIANTELE ŞI OPŢIUNILE DE ECHIPARE ALE BMW iX3.

BMW iX3 redefineşte condusul fără emisii de noxe: cu tehnologia eDrive, aflată la cea de-a cincea generaţie, primul SAV integral electric îmbină puterea de propulsie inovatoare a motorului electric cu dinamica de condus excepţională a familiei BMW X. Măsuri inovatoare, precum sistemul de recuperare adaptiv oferă şi mai multă eficienţă: energia este recuperată în timpul frânării prin ajustarea inteligentă a nivelului de întârziere şi a efectului frânării în funcţie de diferiţi factori care influenţează acest proces. Echipamente, precum suspensia adaptivă inclusă în echiparea standard, garantează plăcere pură de a conduce – cu o autonomie de până la 460 km* – extrem de potrivită pentru utilizarea zilnică. În acelaşi timp, sistemele inteligente de asistare a conducătorului auto şi serviciile digitale îţi asigură confort şi siguranţă pe fiecare metru al călătoriei tale. Iar datorită produselor inteligente şi a serviciilor personalizate pentru încărcare de la BMW, reîncărcarea automobilului tău BMW iX3 devine foarte simplă şi eficientă.

* Datele au fost calculate folosind metoda de măsurare WLTP.

Echipamentele variantei „Inspiring” completează versiunea de bază extinsă cu alte componente funcţionale, care oferă mai mult confort şi siguranţă. În plus faţă de numeroasele detalii practice, sistemul de încălzire pentru scaunele faţă şi iluminarea ambientală creează o atmosferă plăcută în interiorul automobilului tău BMW.

Echipamentele variantei „Impressive” se adaugă la cele ale variantei „Inspiring” şi te impresionează cu o gamă vastă de opţiuni suplimentare, ce cresc siguranţa şi confortul. În plus faţă de jantele aerodinamice şi sportive de 20” şi de farurile adaptive elegante cu tehnologie LED, varianta „Impressive” te captivează şi cu alte echipamente funcţionale care îţi permit să te relaxezi în timp ce conduci şi-ţi oferă o experienţă plăcută la volan.

 • Faruri adaptive cu tehnologie LED;
 • Jante aerodinamice de 20”, tip 843, bicolore, cu anvelope mixte;
 • Sistem de acces „Comfort”.
 • Scaune sport pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă în piele Vernasca neagră, cu cusături decorative; există şi alte variante de tapiţerie disponibile;
 • Suport lombar pentru scaunul conducătorului auto şi al pasagerului faţă;
 • BMW Head-Up Display;
 • „BMW Gesture Control”;
 • „BMW IconicSounds Electric”;
 • Asistent „Plus” la parcare;
 • Sistem de sunet surround Harman Kardon;
 • Asistent fază lungă;
 • Geamuri cu izolare fonică.

DINAMICA DE CONDUS ELECTRIZANTĂ A BMW iX3.

O scurtă privire asupra tehnologiilor trenului de rulare şi ale şasiului BMW iX3.

BMW iX3 beneficiază de dinamica de condus specială şi de performanţa eficientă, datorită tehnologiei eDrive, aflată la cea de-a cincea generaţie. Unitatea de propulsie electrică alcătuită din motor electric, transmisie şi elemente electronice de propulsie este creată pentru eficienţă maximă şi plăcere pură de a conduce. Bateria de înaltă tensiune, cu celule electrice litiu-ion create special, oferă putere motorului electric. Sistemul de propulsie direct asigură cuplu maxim încă de la plecarea de pe loc şi permite acceleraţie spontană şi neîntreruptă. Împreună cu suspensia adaptivă, care ajustează caracteristicile amortizoarelor în funcţie de fiecare situaţie de condus, acest model îţi garantează confort superior şi dinamică de condus precisă pe orice şosea. Astfel, BMW iX3 oferă interacţiunea perfectă dintre eficienţă, performanţă şi linişte încrezătoare la volan. În acelaşi timp, detaliile de design excepţionale în albastru BMW i şi tehnologiile orientate spre viitor, precum jantele aerodinamice opţionale de 20” sau designul emblematic al sunetului, scot în evidenţă exclusivitatea automobilului. Grila BMW opţională, parte a pachetului BMW Individual Shadow Line lucios cu conţinut extins, împreună cu ramele geamurilor şi barele negre lucioase pentru plafon, accentuează dinamica acestui model. Fiecare călătorie cu BMW iX3 devine, astfel, o aventură electrizantă.

TEHNOLOGIILE BMW iX3.

Sistemele de asistare a conducătorului auto şi conectivitatea BMW iX3.

BMW iX3 este un deschizător de drumuri: sistemele de asistare a conducătorului auto de ultimă generaţie, precum pachetul Driving Assistant Professional disponibil în echiparea standard, te susţin cu sisteme şi funcţii parţial autonome, în fiecare situaţie de condus. Datorită sistemului de camere video cu perspectivă panoramică, împreună cu asistentul la parcare şi asistentul pentru mersul în marşarier, asistentul „Plus” la parcare facilitează manevrarea şi parcarea automobilului. BMW Intelligent Personal Assistant (nu este disponibil în limba română) este alături de tine, în calitate de cel mai mare expert în automobile. Acesta îţi oferă detalii cu privire la statusul automobilului tău, sfaturi cu privire la folosirea unui mod de condus cât mai eficient posibil şi-ţi permite să controlezi în mod simplu numeroase funcţii din interior, prin comandă vocală, în timp ce funcţiile inovatoare de divertisment, precum sistemul de integrare pentru smartphone cu Android Auto sau Apple CarPlay, îţi oferă informaţii şi te distrează în timpul călătoriilor tale. Serviciile digitale pentru încărcare conectată îţi arată nivelul de încărcare curent al bateriei şi cea mai apropiată opţiune de încărcare, atunci când eşti pe drum. Poţi gestiona operaţiunea de încărcare în orice moment şi astfel te bucuri de o experienţă de condus relaxată şi lipsită de griji cu automobilul tău BMW iX3. În plus, planificarea traseelor devine mai uşoară pentru că pauzele de încărcare sunt incluse automat şi primeşti informaţii suplimentare despre staţiile de încărcare şi punctele de interes (POI) fascinante din apropiere, astfel poţi profita din plin de pauza de încărcare într-o cafenea, de exemplu.

Sisteme de asistare a conducătorului auto.

Conectivitate.

DATELE TEHNICE ALE BMW iX3.

Masa la gol (UE), în kg: 2.260
Masa maximă admisă, în kg: 2.725
Sarcina admisă, în kg: 540
Capacitate portbagaj, în litri: 510
Sarcina admisă pe puntea faţă/ spate, în kg: 1.220/ 1.650

Putere motor electric, în kW (CP) la 1/min: 210 (286)/ 6.000
Cuplu maxim, în Nm la 1/min: 400

Viteza maximă în mod integral electric, în km/h: 180
Acceleraţie 0 – 100 km/h, în sec: 6,8

Capacitate baterie litiu-ion, în kWh: 80
Durata de încărcare rapidă, de ex. la staţiile DC de încărcare rapidă: DC; 125 A; 50 kW (80%): 34 de minute
Durata de încărcare a bateriei de înaltă tensiune, în ore, la 16 A (80%): 7 ore şi 30 de minute

Consum de energie, în kWh/100 km: 18,5
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
Emisii medii de CO₂, în g/km: 0

Dimensiuni anvelope faţă: 245/50 R19 105 W XL
Dimensiuni anvelope spate: 245/50 R19 105 W XL
Dimensiuni şi material jante faţă: 8 J x 19”, din aliaj uşor
Dimensiuni şi material jante spate: 8 J x 19”, din aliaj uşor

Consum de energie şi emisii de CO₂.

BMW iX3(1):
Consum de energie, în kWh/100 km: 18,5
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
Emisii medii de CO2, în g/km: 0

Valorile automobilelor marcate cu (1) sunt provizorii.

Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

Valorile sunt bazate pe reglementările WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”). În ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.

Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la BMW Auto Cobălcescu.

CONTACTEAZĂ-NE.

Suntem la distanţă de un click. Lasă-ne datele tale, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp cu informaţiile solicitate.

  Alege dealerul BMW Auto Cobălcescu care doreşti să preia solicitarea ta.

  Locaţie

  INFORMAŢII DE CONTACT

  Nume

  Prenume

  Oraş

  Judeţ

  Telefon

  Email

  PLAN ACHIZIŢIE MAŞINĂ

  Perioada

  COD VOUCHER BONUS

  Cod

  DETALII SOLICITARE

  Mesaj

  Doar câmpurile marcate cu sunt obligatorii.

  Ne poţi contacta şi telefonic:

  YOUR WORLD. My BMW.

  Aplicaţia My BMW ţi se potriveşte perfect, la fel ca automobilul tău BMW. Este legătura directă cu automobilul tău şi cu lumea BMW, chiar şi atunci când nu eşti în maşină. Cu un design modern, o interfaţă intuitivă şi multe funcţii, aplicaţia My BMW va deveni însoţitorul tău zilnic în deplasare. Planifică-ţi deplasările cât încă eşti în mişcare sau verifică statusul încărcării automobilului tău electric BMW.


  AUTO COBĂLCESCU SRL

  www.bmw-autocobalcescu.ro

  CONTACT

  E-mail:

  ADRESĂ

  Str. Splaiul Unirii Nr. 311

  Bucureşti, Sector 3

  Latitudine: 44.4068102, Longitudine: 26.1334713

  PROGRAM

  Luni - Vineri: 09:00 - 18:00
  Sâmbătă: 09:00 - 13:00
  Duminică: închis

  CONTACT

  E-mail:

  ADRESĂ

  Str. Splaiul Unirii Nr. 311

  Bucureşti, Sector 3

  Latitudine: 44.4068102, Longitudine: 26.1334713

  PROGRAM

  Luni - Vineri: 07:30 - 17:30
  Sâmbătă: închis
  Duminică: închis

  CONTACT

  E-mail:

  ADRESĂ

  Cartier Prundu, DN65B, KM4+240

  Piteşti, Argeş

  Latitudine: 44.8230698, Longitudine: 24.9233738

  PROGRAM

  Luni - Vineri: 08:30 - 17:00
  Sâmbătă: închis
  Duminică: închis

  CONTACT

  E-mail:

  ADRESĂ

  Cartier Prundu, DN65B, KM4+240

  Piteşti, Argeş

  Latitudine: 44.8230698, Longitudine: 24.9233738

  PROGRAM

  Luni - Vineri: 08:30 - 17:00
  Sâmbătă: închis
  Duminică: închis